Proniká do všech koutů světa

Bílý čaj byl po dlouhá staletí považován pouze za nápoj císařů. Dnes už však proniká do všech koutů světa a pijí ho úplně všichni bez rozdílu věku, pohlaví či společenského postavení.
Bílý čaj byl dříve tak vzácný, že si jej nemohl kromě panovníka nikdo dovolit. Pěstování a sběr jsou navíc velmi náročné. Čajovníkové keře se pěstují na stinných místech, aby se redukovala tvorba chlorofylu. Sklízí se před monzunovými dešti, které by úrodu čaje zničily. Pupeny čaje by se rozevřely a čaj by tak přišel o své blahodárné účinky.

Skvost mezi čaji

Bílý čaj má zlatavý nálev a velmi jemné, nasládlé aroma. Dnes už jej sice koupíte v každém obchodě a čajovně, což mu na vzácnosti malinko ubírá, nikdo však nemůže popřít, že je jedním z nejlepších čajů vůbec.

Ohodnoťte příspěvek